Kummardus Pringile! Most beautiful book...

Saturday, September 21, 2013




















Nüüd ta on valmis. Taevasinine, sametist ja pakitud siidipaberisse. Vahelehtedega nagu vana album ja raamatu lõpus postkaardid. Ajalooga, juurtega, sügavalt eestlaslik, maailma ilusaima emakeelega. Minu jaoks isegi liiga aukartustäratav, et julgeksin sellest kirjutada.
Aga natuke peab. Juba sellepärast, et on põhjust uhke olla ja tänulik ja rõõmus.

Viimsis Pringi külas toimetab üks haldjas Elo. Minul õnnestus tema kodus käia 2011. aastal aprillist oktoobrini. Kaameraga. Mida nägin, liigutas mu südant. Elo kirjutas, et tal on saja-aastased lumikellukesed, aga tema võluaiast leidsin lisaks lumikellukestele veel roose, sireleid, krookuseid ja palju muud, millel väga vana ja väärikas aja-lugu. Elo kannab kunagise Pringi suvemõisa ja Orlovi lossi aedniku Gustavi pärandit. Kõik, mis on jäänud, on au sees, korda tehtud ja elab uut õnnelikku elu. Pringi suvemõisa enam ei ole. Aga nüüd on raamat, mis mäletab ja elustab kunagi olnu. Raamat, mis on mõeldud inimestele, kellele meeldib ilu.
Raamatu peategelase Gustavi kalli abikaasa Maria lemmiklill oli valge gladiool. Neid lilli Elo raamatu esitlusel meile kinkiski. Ja mina panin need raamatuga pildile. Kummardus Gustavile ja Mariale ja Pringile!

Aitäh, Elo! Sinu hing on raamatus, see peegeldub sealt meile kõigile vastu! Aitäh, Signe - Sina panid kokku rakukesed ja visandasid imeilusa sinisekarva beebi! Aitäh, Kadri - Sa oled väga andekas väga paljudes asjades, aga kirjutamine on see, mida pead kindlasti jätkama ja palju suuremalt, palun! Aitäh, Külvi - Prangli on siis järgmine koht, kuhu järgnen, et jutte ja mälestusi ammutada! Aitäh Rannarahva Muuseum - teil on kõva magnet, mind igatahes tõmbab kogu aeg sinnapoole!

Kallid blogikülastajad, raamatusooviga palun pöörduge Rannarahva Muuseumi poole. Mõne aja pärast võite seda küsida ka Rahva Raamatu ja Apollo raamatupoodidest.

Üle pika aja saan jälle öelda - Ära unusta unistamast!

2 comments:

Ülle said...

Ahh, see on imeline raamat. Mitte iga päev ei satu sellisesse muinasjutumaailma, kus ei räägi mitte suured asjad, vaid väikesed nopped. Aitäh koostajaile sellise elamuse eest!
p.s. ja see helesinine siidpaber ...

marika said...

Kummardus teile, tublidele naistele!